Den här veckan rapporterar de om det oerhörda förtrycket i Eritrea, Afrika. Det har gått 20 år sedan Eritrea blev självständigt och det är tusentals politiska fångar som har satts bakom galler utan att ha åtalats för något brott och många försvinner utan att höras av igen.


Eritrea är ett otillgängligt och hemligt land med ett väldigt högt förtryck, och invånarnas glädje från dagen landet blev fritt har nu ändrats till rädsla.


Regeringen fängslar oliktänkande folk och straffar de som inte går med på landets levnadregler.


Under de 20 år som landet har haft presidenten Isaias Afewerki så har ungefär 10 000 politiska fångar spärrats in. Ingen har blivit åtalad, haft en rättegång eller fått en advokat. Oftast så hör inte ens familjen av det och träffar inte personen igen. Folk med en annan tro blir torterade för att ta avstånd från deras tro.


Det har skett många dödsfall på grund av tortyren, självmord eller de dåliga levnadsförhållandena. Många fångar hålls i underjordiska celler eller i containrar gjorda av metall med stora temperaturskillnader, vilket innebär att det blir mycket varmt på dagen och kallt på natten. Cellerna är fulla med fångar och smutsiga och är fattiga på mat och vatten. Amnesty kräver att fångarna släpps omedelbart.


Ett annat inlägg på deras hemsida är en fortsättning på ett av deras tidigare inlägg om hungerstrejken i Guantánamo i USA. Det är massor med fångar som sitter inne på obestämd tid som har börjat hungerstrejka. I det tidigare inlägget så hungerstrejkade drygt hälften av fångarna, 84 av de 166 fångarna. I det senaste inlägget stod det att det blir alltfler fångar som hungerstrejkar och de blir mer och mer desperata.


Det var även att annat inlägg om USA, att delstaten Maryland blir den 18:de staten sedan 1976 att helt avskaffa dödstraff i USA. Maryland blir den fjärde delstaten under de senaste fem åren att avskaffa dödstraff i USA, men USA står fortfaranade för mer än tre fjärdedelar av alla världens dödstraff sedan 1976. Texas har själv gjort 500 av de 1 330 dödstraffen.

Kommentera

Publiceras ej